EGYÜTT A CSALÁD

Pihenjetek a Bükk ölelésében fekvő vidéki majorságban!

Mi szülők, lazítani érkezünk egy panzióba. A gyerekek viszont valami egészen másért…
Őket a felfedezés, a kaland és az izgalom hajtja. A Baráthegyi Panzió & Élményparkban mindkettőt megtaláljátok!

Miért éppen mi?

 • Alpakák, lovak, pónik, szamarak, nyuszik, kecskék, malacok mind-mind a simogató kezeket várják.
 • Bejárhatjátok a Diósgyőri vár kicsinyített mását, megismerkedhettek a régi vidéki élet használati tárgyaival.
 • Vegyétek birtokba autentikus fa játszóterünket és a panzió gyerek sarkait!
 • Az 5 hektáros terület arra vár, hogy felfedezzétek. Nézzétek meg az üvegházat, a szélkereket, a kerti tavat, a kemencét, barangoljátok be az egész majorságot!
 • Reggelinél megkóstolhatjátok a majorság saját lekvárjait és sajtjait, megízlelhetitek a szörpöket és sült teákat.
 • Legkisebb vendégeink számára kérés esetén babaágyat, fürdető kádat, fellépőt, etetőszéket tudunk biztosítani.

Miért éppen Miskolc?

 • A Bükk számtalan túraútvonallal csalogat. Nézzétek meg az Anna és István barlangokat, keressétek fel a Lillafüredi függőkertet, az Őskohót, a Pisztrángtelepet, próbáljátok ki az erdei kisvasutat, barangoljatok az állatkertben.
 • Fedezzétek fel Európa leghosszabb sétálóutcáját. Vár rátok az ország első kőszínháza valamint a Csodamalom Bábszínház is. Csodáljátok meg a Szentháromság templom ikonosztáziáját, a Pannon Tenger Múzeum interaktív kiállítását. Nézzétek meg a kivilágított várost az Avasi kilátóból, sétáljatok végig az avasi pincesorokon.
 • Ha extrém élményre vágytok, szálljatok libegőre Lillafüreden, látogassatok el a Factory Arénába, vagy segway-ezetek a lillafüredi lankákon. A miskolctapolcai Barlangfürdő, valamint az Ellipsum Élményfürdő is különleges élményt ígér, akár csak a miskolctapolcai bobpálya.
Videó lejátszása

Nekik tetszett:

„Nagyon barátságos, igazi falusias hangulatú hely. Nagyon jó volt az állatok közvetlen  közelében. Gyermekes családoknak is szuper légkör, ahol a gyerekek felszabadultan jól érezhetik magukat az állatok mellett és sok interaktív játszási lehetőség is várja a kicsiket, nagyokat. Nagyon hangulatos hely! Kikapcsolódás, feltöltődés, nyugalom szigete. Főleg a zsongó várból kilépve. Fogunk máskor is menni!” – Bodroginé Nyilas Alíz

„Aranyos alpakák, kedves dolgozók.
Szép környezetben lehet kikapcsolódni, kézműves termékeket vásárolni.” – Szilágyi Emőke

„Szuper hely családoknak, osztályoknak. Gyerekbarát, sok állattal, játszótérrel. Kedves dolgozókkal!” – Bárdos Zsuzsanna

Számoljunk!

 • Választhatsz  standard kétágyas, standard franciaágyas és akadálymentes szobáink közül. 
 • Felnőttek számára (szezontól függően) 11 000 vagy 13 000 Ft/éjszaka, gyermekeknek (3-12 év) 5 500 Ft/éjszaka, 3 éves kor alatt ingyenes. Apartmanjainkra kérd egyedi árajánlatunkat!
 • Áraink tartalmazzák az IFA-t és a reggelit.

Ahol az alpaka is játszótárs – Baráthegyi Panzió & Élménypark

CSALÁDBARÁT TURISZTIKA

Ott ahol a Bükk erdeinek zöld lombkoránja összeér a bárányfelhős kék éggel, és Miskolc közelsége ellenére is csak a vidéki élet állathangjai törik meg a csendet, oda épült a Baráthegyi Panzió.

Bár a hegyek nyugalma üli meg a több hektáros majort, a Panziónkat körülölelő majorság folyamatos mozgásban van, és minden a családok kényelmét és szórakozását szolgálja. Szélkerék húzza a vizet, a biokertészetben és sajtműhelyben szorgos kezek készítik elő a háztáji ízekre építő menüsort – amelyről az egyik kedvenc a kemencés kecskesajtos kenyérlángos. Állatfarmunkon pedig kecskék, lovak, szamarak, nyulak és alpakák várják a simogató kezeket.

KIKAPCSOLÓDÁSBAN OTTHON VAGYUNK

A Szimbiózis Alapítvány jó ismerője az aktív pihenést választó vendégek turisztikai igényeinek. Ahogy mondjuk: „kikapcsolódásban egy évtizede otthon vagyunk!” Legyen szó kicsikről, nagyokról, családokról, vagy speciális szükségletű vendégekről, a Baráthegyen mindenkinek kedvére tudunk tenni. Ilyenkor érzi igazán elemében magát Pumukli, az alpaka fiú, aki mókásan kedves külsejével, barátságos tekintetével és selymes gyapjával elcsavarja minden ide érkező vendég fejét. Hagyja, hogy simogassák, etessék, kényeztessék. Sőt, a közös játékot is élvezi, amikor akadálypályán vezető száron kísérik végig a gyerekek. 

Az interaktív foglalkozások idejére megtelik a Diósgyőri Vár lemodellezett, 400 nm-es korhű faerődje is. A családok itt gyakorolhatják a fakard csörgetését és a reneszánsz táncokat, vagy kipróbálhatják a régi vidéki élet használati tárgyait. Ezek restaurált eredetije mind ott sorakozik a külső vár kerengőjében. A faerőd ugyanis, mint interaktív Népi Kézműves Tárház is működik.

KEDVES FOGADTATÁS, CSALÁDIAS HANGULAT

Panziónkban egyszerre 20 fő szállóvendég fér el, 10 szobában, melyből egy akadálymentes, két-két szoba pedig egybenyíló családi apartmanként várja a vendégeket. A rendezvényeknek a kandallóval is fűthető nagyterem ad helyet, míg az aktív élményszerzésre ott a varázslatos major a maga nyüzsgő, de mégis csendes harmóniájával.