Civil Díjjal ismerték el a Szimbiózis Alapítvány működését

A civil szféra legrangosabb szakmai elismerését hozta el a Szimbiózis Alapítvány. Elnyerte a Civil Díjat a Legjobb Társadalmi Vállalkozás kategóriában. A zsűri méltatásában kiemelte, hogy a Baráthegyi Majorság minden egyes pontján történik valami, ami értéket teremt és az itt dolgozó fogyatékossággal élő emberek ténylegesen úgy érezhetik, hogy ők egyenrangú, értékes tagjai a társadalomnak.


A Civil Díjat a NIOK Alapítvány hozta létre azért, hogy ráirányítsa a figyelmet azokra a civil szervezetekre, akik egyedülálló eredményeket értek el, összefogást generáltak, változást indítottak el, különösen innovatívak, vagy jó példával szolgálnak a többi szervezet számára. A díjat egy független szakmai zsűri ítéli oda, melynek tagjai részben civil szervezetek kiemelkedő képviselői, valamint civil ügyek iránt elkötelezett, neves vállalati szakemberek.


A Szimbiózis Alapítvány célkitűzése, hogy a fogyatékos emberek számára értékteremtő munkalehetőséget biztosításon. Így jött létre a Baráthegyi Kincsestár melynek része a Baráthegyi Majorságban megtermelt alapanyagokból készülő lekvárok, szörpök, sült teák, sajtok, a turisztikai szolgáltatások és a vendégfogadás. Külön odafigyelnek arra, hogy a munkavállalók tisztában legyenek azzal, hogy piacképes terméket gyártanak, őket is bevonják az értékesítési folyamatba, így közvetlenül a vásárlóktól kaphatnak pozitív visszajelzéseket. Az eladott termékekből, szolgáltatásokból befolyt összeget pedig újabb kezdeményezések és ötletek megvalósításába fektetik.


A társadalmi befogadás egyik legfontosabb eszköze a munkaerőpiaci esély megadása, a Baráthegyi Kincsestár pedig jó példa arra, hogy a fogyatékos emberek értékteremtő munkája is verseny- és piacképessé tehető.