„Egy hét mennyország program”

Tudjuk, hogy a fogyatékos gyermeket nevelő családok számára a közös kikapcsolódás komoly kihívást jelent, sokak számára elérhetetlen. Ezek a szülők sokszor hosszú évek óta nem tudtak pihenni; erőtartalékaikat kimerítette az állandó készenlét és gondoskodás.

Öt évvel ezelőtt nagyot álmodtunk. Nem pusztán egy panziót szerettünk volna építeni, hanem egy olyan helyet, ahol a fogyatékos gyermeket nevelő családok is kikapcsolódhatnak, feltöltődhetnek. Számukra az otthonukból való kimozdulás is nehézséget jelent. A Baráthegyi Panzióban végre valóban a pihenésé lehet a főszerep. Amíg a szülők a wellness szolgáltatásokat élvezik, vagy pihennek, a gyermekeket a szakképzett személyzet óvó, gondoskodó szeretettel veszi körbe; fejlesztő foglalkozásokon, állat-aszisztált terápián vehetnek részt.

Meghirdettük az „Egy hét mennyország” programot, melynek keretében első lépésként nyolc fogyatékos gyermeket nevelő család ingyenes pihenését tesszük lehetővé, 2021. nyarán. Néhány nap alatt Facebook posztunkat 1 800-an osztották meg, és több mint 215 000 elérést produkáltunk. Mindez azt jelzi számunkra, hogy milyen óriási igény van erre a szolgáltatásra.