Manufaktúra

Sajtgyártás

A gomolyától az ordáig, édestől a sósig sajtüzemünk finomságok széles választékát kínálja, magas minőségben. A Farmon élő kecskék frissen fejt teje egyenesen az üzembe kerül, ahol fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű kollégáink azonnal feldolgozzák azt. A tehénsajtokhoz jelenleg küldő beszállítótól érkezik a tej, ám itt is csak a legmagasabb minőségű alapanyag kerülhet az üzembe.

Sajtjainkat megvásárolhatják:

  • a Búza téri Vásárcsarnok tejcsarnok részlegén található üzletünkben (kedd-szombat 06:00-12:00, vasárnap-hétfő szünnap)
  • a Miskolci Termelői Napon (minden hónap 3. vasárnapján az Erzsébet téren 09:00-13:00)
  • a Baráthegyi Majorságban található üzemünkben (3535 Miskolc, Majorság u. 3. előzetes bejelentkezést követően: 06-30/834-75-66)

Gasztro manufaktúra

A Majorság életében központi szerepet betöltő kemence munkatársaink és vendégeink egyik kedvenc helyszíne. A sülő kürtöskalács, krumplilángos vagy meleg kenyér és cipó illata mindenkit egyből a kemence köré csalogat. Fedett közösségi részének köszönhetően az év bármely szakában kényelmes, száraz és meleg színtere Majorságunknak.

Gombapince

A Majorság egyik közösségi épületének – ahol munkatársaink átöltözhetnek, ételt melegíthetnek vagy főzhetnek maguknak illetve lezuhanyozhatnak – pincéjében évek óta folyik a csiperkegomba termesztése. Ennek az izgalmas, nagy odafigyelést és precizitást, gondoskodást igénylő folyamatnak az éves szinten minimum három hullámból termő több mint 100 kg gomba az eredménye, melyet munkatársaink és megrendelőink egyaránt jóízűen fogyasztanak.

Léüzem

Az általunk csak „léüzem”-nek nevezett épületben a Farmon termesztett zöldségek és gyümölcsök kerülnek feldolgozásra. Ízletes szörpöket, gyümölcsleveket és lekvárokat készítenek a benne dolgozó fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű kollégáink. A magas minőségű, szeretettel és gondos odafigyeléssel létrejött termékek modern dizájnú csomagolás kapnak és a helyi piacokon kerülnek értékesítésre.

Asztalos műhely

A kalapácsok és köszörűk dallamától mindig hangos műhely izgalmas színfoltja Majorságunknak. Itt készülnek például a gyerekek egyik kedvenc programelemének alapját adó lapra szerelt madáretetők darabjai, itt újulnak meg az interaktív játszóvár lelkét jelentő fa eszközeink és játékaink. Asztalok kollégáink állhatatos munkájának gyümölcsét munkatársaink és vendégeink egyaránt élvezhetik.