Kézműves foglalkozások

Gyermekek és felnőttek számára is nagyszerű kikapcsolódást kínálnak kézműves programjaink, amelyek csoportok számára elérhetőek (min. 10 fő esetén).

Fazekaskodás

Ár: 2.000 Ft / alkalom / fő

A kerámiaműhelybe érkező gyermekeknek lehetősége van megismerni a kerámiakészítés és agyagművesség alapjait. Kipróbálhatják egy általuk választott termék elkészítését, öntőiszap gipszformába történő öntésével. Az általuk elkészített tárgyat díszíthetik, színezhetik. Az alatt az idő alatt (kb. 15 perc), amíg a kiöntött termékek szikkadására várunk, a gyermekek fazekas agyagból készíthetnek egy egyszerű marokedényt vagy egy kisebb figurális terméket. Vendégeink előre elkészített, félkész termékek közül is választhatnak, melyet a saját elképzeléseik szerint díszíthetnek és festhetnek ki. Minimum 10 fő esetén!

Gyertyamártás

Ár: 1.000 Ft / alkalom / fő

Gyertyamártó kuckókban minden vendégünk elkészítheti a saját gyertyáját. A pecázásra emlékeztető mozdulatsor lényege, hogy egy pálcára kötözött, lesúlyozott kanócot kell mártogatni a hidegvizes vödör és a forró viaszos lábas között. Az olvasztott viaszt levendulaolajjal illatosítjuk, több színben is választható. A folyamat előrehaladásával a kanóc végén egyre nagyobb gyertya képződik. Amikor elérte a kívánt méretet, levágjuk a pálcáról, megformázzuk a talpát, és készen van a saját készítésű, egyedi méretű és formájú gyertya.

Kavicsfestés

Ár: 1.000 Ft / alkalom / fő

Vendégeink vízálló akril festékkel, tetszőleges mintát festhetnek a tiszta, egyenletes felületű kavicsokra. A minta megszáradását követően lakkréteggel vonjuk be a megfestett kavicsokat, hogy minél tartósabbak legyenek.

Kitűzőkészítés

Ár: 1.000 Ft / alkalom / fő

Vendégeink kitűzőkészítő gép segítségével gyárthatják le saját tervezésű kitűzőjüket, két különböző méretben. Az egyedileg választott mintát maguknak rajzolhatják fel és színezhetik ki, vízfestékkel, temperával, zsírkrétával, filctollal vagy színes ceruzával. A program végeztével mindenki hazaviheti a saját maga által készített kitűzőt.

Kosárfonás

Ár: 1.000 Ft / alkalom / fő

A kosarak elkészítése előre megsodort papírvesszők soronkénti egymásba fonásával, előre legyártott alapra történik.

Kötélverés

Ár: 1.000 Ft / alkalom / fő

Négy különböző színű fonalból tetszőleges színkombinációban választható karkötő, nyaklánc és kulcstartó készítése kötélverő gép segítségével. Egyszerre hárman dolgoznak a készülő kulcstartón, nyakláncon vagy karkötőn, egy ember hajtja a gépet, egy vezeti a fából készült “szívet” (a fonalak egymástól való elválasztására szolgál, a minta egyenletességét biztosítja), egy pedig tartja a fonalak végét.

Madáretető készítés

Ár: 1.000 Ft / alkalom / fő

A lapra szerelt, csiszolt fa elemeket a gyermekek felnőtt felügyelete és segítsége mellett könnyen és biztonságosan össze tudják szerelni, így mindenki elkészítheti a saját madáretetőjét.

Nemezelés

Ár: 1.000 Ft / alkalom / fő

Minőségi gyapjú felhasználásával, tűnemezelő vagy szappanos technikával különböző, kisebb állatfigurák, golyók, virágok stb. készítésére van lehetőség.

Ütőfás mézeskalács készítés

Ár: 1.000 Ft / alkalom / fő

Vendégeink előre begyúrt, speciális mézeskalács tésztából készíthetnek „mézes tallérokat”, ütőfás technikával. Az ütőfák különböző mintában választhatók. Mindenki elnyújthatja, formázhatja és szaggathatja a tésztáját, majd az elkészült korongokat kisütjük.